фото: УНІАН

Про це йдеться в повідомленні місії ОБСЄ в соціальній мережі Facebook.

Спостерігачі нагадали, що місія здійснює моніторинг на сході України згідно з мандатом місії, затвердженим рішенням Постійної ради ОБСЄ у Відні. «Місія, серед іншого, постійно стежить за виконанням та дотриманням численних технічних положень Мінських домовленостей», – сказали в місії.

Читайте такожВ ОБСЄ вважають можливим припинення вогню на Донбасі

Відео дня

«Режим непублічності деяких документів не перешкоджає СММ документально фіксувати дотримання досягнутих домовленостей», – заявили в СММ.

«Те, що дійсно перешкоджає зусиллям СММ із підтримки процесу реалізації Мінських домовленостей, так це той факт, що сторони не забезпечують необмеженого та безперешкодного доступу місії до всіх районів», – додали в місії.

Також у місії нагадали, що з положеннями Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року, Комплексом заходів із виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року, Рамковим рішенням про розведення сил і засобів від 21 вересня 2016 року можна ознайомитися на сайті ОБСЄ.

За повідомленнями ЗМІ, сьогодні в Брюсселі перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що не всі документи, узгоджені в Мінську, є публічними. Зокрема він сказав, що деякі з Мінських домовленостей є секретними й ніхто не знає, про що насправді сторони домовилися.