Российская армия / REUTERS

Перший заступник міністра оборони України Іван Руснак заявив, що Росія вздовж державного кордону з Україною, на тимчасово окупованих територіях Донбасу та у Криму розгорнула військовий контингент чисельністю 60 тисяч осіб. Як передає кореспондент УНІАН, про це Руснак сказав під час 95-го семінару Роуза-Рота в Києві.

Читайте також"Затишшя" на Донбасі: минулої доби двоє військових загинули, ще троє були поранені - штаб АТО

"Всього на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, вздовж державного кордону України та у Криму розгорнуто угруповання збройних сил Росії, яке, з урахуванням кримського міжвидового об'єднання, нараховує понад 60 тис. озброєних, навчених військовослужбовців", - заявив Руснак.

Відео дня

Також він додав, що на озброєнні російських військ «перебувають тактичні ракетні комплекси "Точка", танки, броньовані бойові машини, артилерійські системи та реактивні системи залпового вогню».

"За наявними даними, в першому та другому армійських корпусах (розгорнуті на окупованому Донбасі - УНІАН) командні та керівні посади переважно обіймають кадрові військовослужбовці - це офіцери і генерали збройних сил Росії, які відряджаються до тимчасово окупованих територій України терміном від трьох до одинадцяти місяців", - сказав Руснак.