Иллюстрация REUTERS

Контрольовані Росією бойовики офіційно не підтверджують затримання зниклого в Донецьку журналіста Станіслава Асєєва, який також відомий під псевдонімом Станіслав Васін. Про це заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко повідомила у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожУ "сірій зоні" Донбасу масово видають російські паспорти - блогер

"Представники бойовиків знову цинічно розігрують спектакль щодо Стаса Асєєва, незаконне утримання якого вже місяць "не можуть" офіційно підтвердити", - заявила Геращенко.

Відео дня

Також вона повідомила, що "ОРЛО заявили, що суддя українського суду Рудов, який кілька місяців тому був затриманий на КПВВ, коли їхав на окуповані території на похорони матері, і потім кілька місяців утримувався в тюрмі в Луганську (він був весь цей час в списках заручників), начебто випущений на волю".

Як повідомляв УНІАН, 4 липня міжнародна правозахисна організація Amnesty International закликала бойовиків «ДНР» розкрити місцезнаходження зниклого в Донецьку журналіста Асєєва.

Асєєв зник 2 червня на території, контрольованій бойовиками «ДНР». Сім'я і друзі зниклого журналіста побоювалися, що він був затриманий так званою «владою» і йому загрожують тортури і жорстоке поводження. Відтоді не було достовірної інформації про його долю і місцеперебування. До сьогодні представники ОРДО стверджували, що не мають інформації про зникнення журналіста.