Секретар РНБО перевірив стан забезпечення та бойової готовності підрозділів Збройних Сил в оперативно-тактичному угрупуванні «Луганськ», повідомляє прес-служба РНБО.

Турчинов заявив, що щодня на ділянці фронту, що знаходиться в зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», противник здійснює системні вогневі провокації, «зокрема, із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння: артилерії, танків, реактивних систем залпового вогню та мінометів».

Відео дня

Читайте такожУ змінах до держоборонзамовлення мають враховуватись реальні потреби бійців ЗСУ – Турчинов

«Щотижня відбувається декілька бойових зіткнень», - сказав О. Турчинов, додавши, що ворог не припиняє постійних спроб прориву нашої оборони для просування в напрямку Бахмутської траси з виходом на стратегічно важливі рубежі.

«Але всі провокації російських гібридних військ жорстко припиняються професійними діями наших військових», - сказав Секретар РНБО України.

Як повідомляв УНІАН раніше, секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що військовий зв’язок сьогодні - це невід’ємна складова системи управління Збройними силами, її високотехнологічна основа.