Українська сторона продовжить роботу в СЦКК / фото УНІАН

Українська сторона продовжить роботу в Спільному центрі контролю і координації припинення вогню та стабілізації лінії зіткнення сторін (СЦКК) на Донбасі, проте буде вимушена вивести своїх спостерігачів з окупованої території.

Про це в коментарі УНІАН повідомив заступник начальника Управління зв'язків з громадськістю Збройних сил України Юзеф Венскович.

Читайте такожМЗС відреагувало на вихід росіян зі СЦКК на Донбасі

Відео дня

Він зазначив, що заяви РФ про нібито зневажливе ставлення українських військовослужбовців до російських колег в СЦКК не відповідають дійсності: «Ці інсинуації не відповідають дійсності, щодо нібито зневажливого ставлення та таке інше».

Венскович підкреслив, що українська сторона продовжує і буде й надалі виконувати свої обов’язки відповідно до покладених на СЦКК обов’язків в рамках реалізації Мінських домовленостей.

«Між тим, це звісно ускладнить діяльність Спільного центру, адже з того боку представників зараз не буде, якщо вони виведуть своїх військовослужбовців… У разі виведення російських офіцерів з СЦКК Збройні сили України вимушені вивести з окупованих територій своїх спостерігачів, які там виконували обов’язки в СЦКК, на підконтрольну Україні території у зв’язку з тим, що їм не буде гарантована безпека», - додав Венскович.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 грудня, МЗС Росії заявило, що РФ припиняє роботу свого представництва в СЦКК на Донбасі, російські офіцери залишать Україну 19 грудня через «напружену морально-психологічну обстановку» і «зневажливе ставлення українських військовослужбовців».