Активізації наступу росіян на Авдіївському та Куп'янському напрямку є раціональне пояснення, пов'язане з Путіним / 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж вважає, що активізація наступу росіян на Авдіївському та Куп'янському напрямках свідчить про те, що президент РФ Володимир Путін хоче створити передумови для нових умов миру. 

В ефірі телеканалу Freedom Маломуж заявив, що на даний момент у Путіна немає ресурсів для тривалої війни й створення ударних армій. 

"Вони стоять перед загрозою втрати Бахмута, це вирішальна складова для Путіна особисто. Тому що це місто є для нього моментом істини... Те, що вони декларували у всіх форматах, не спрацювало. Тому він поставив завдання наступати, наступати на декількох напрямках й Авдіївка є одним з основних об'єктів наступу", - сказав він.

Відео дня

За словами експерта, Путін поставив військам завдання захопити Авдіївку й далі рухатися клином по Донецькій області. Йдеться про великі формування російської армії та озброєння, але в українських військових дуже потужні укріплення, вони завдають окупантам значної шкоди, знищуючи техніку та живу силу.

"Ми маневруємо, але стоїмо чітко. Я думаю, що перспектива така, що ми знищимо таку системну кількість представників ворога... І вони підуть, тому що фактично вистояти там неможливо", - пояснив він.

Маломуж підкреслив, що на даний момент росіянам не вдається взяти Авдіївку в кільце. 

Експерт також прокоментував заяви президента України Володимира Зеленського про те, що якщо зараз Росії дозволити зробити паузу у війні, то до 2028 року вона "зміцніє" й нападе на країни Балтії.

"Путін не розраховує до 2028 року. Він розраховує на найближчі роки. Але затягнути війну реально - це 2023 і 2024 роки. Він зараз дає команду атакувати, щоб поставити нові умови миру ... Вони до 2025 думають все вирішити і в Авдіївці створити такий пояс контролю, але з окупованими територіями", - розповів він.

Маломуж вважає, що такою активізацією Кремль демонструє Заходу, що може посилювати протистояння західного світу з ісламським. Так Путін намагається створити переговорний процес на умовах Росії.

На його думку, зараз Путін не бачить, що може перемогти. У Росії немає ресурсів для тривалої війни і створення нових ударних армій в найближчі роки.

Зеленський назвав сценарії "заморозки війни", які розглядає РФ

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Зеленський заявив, що в української розвідки є інформація про те, що Росія розглядає сценарії заморозки війни проти України. За його словами, це дасть можливість РФ до 2028 року відновити знищений військовий потенціал і почати нову війну вже і проти країн Балтії.

Вас також можуть зацікавити новини: