Окупанти майже щоночі атакують Україну дронами / фото ua.depositphotos.com

У ніч на 21 грудня російські окупанти запустили по Україні 9 груп дронів-камікадзе, в кількості від 3 до 7 одиниць.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Маневрування і постійна зміна траєкторії польоту, а так саме використання в маршруті польоту повітряного простору над сухопутними, важкопрохідними зонами, дозволило дронам зберігати присутність в повітряному просторі України до 7 годин", - звернув увагу аналітик.

Коваленко зазначив, що пуски першої групи Shahed-131/136 збіглися зі зльотом МіГ-31К, що могло стати відволікаючим маневром, для розосередження уваги сил ППО.

Відео дня

Експерт зазначив, що з початку грудня росіяни вже застосували 347 дронів-камікадзе, що можна порівняти з кількістю нальотів за весь листопад. "При збереженні такої інтенсивності пусків, в грудні росіяни цілком можуть повторити травневий показник, але про подолання вересневого рекорду поки говорити рано", - зазначив він.

Атака дронів в ніч на 21 грудня

У ніч на 21 грудня окупанти здійснили черговий наліт дронів-камікадзе Shahed-131/136, в ході якого було використано 35 повітряних об'єктів, з яких 34 збили сили ППО.

Запуск дронів проводився з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму і Приморсько-Ахтарська. Час пуску - в районі 20:00. Завершення заходів з нейтралізації дронів-камікадзе близько 02:50.

Вас також можуть зацікавити новини: