Росіяни атакують Україну "шахедами" / фото ua.depositphotos.com

Ввечері 19 грудня російські окупанти за пустили на Україну дрони-камікадзе "шахед", через що в багатьох областях оголошена повітряна тривога. 

У повітряному просторі Київської області було зафіксовано БпЛА.

"Сили ППО працюють по цілях. Перебувайте в укриттях та інших безпечних місцях під час сигналу повітряної тривоги. Дотримуйтеся інформаційної тиші – не фіксуйте та не викладайте в мережу роботу наших захисників", - повідомляє КОВА.

Відео дня

У КМВА підтвердили, що повітряна тривога в Києві повʼязана із загрозою застосування БпЛА.

В свою чергу в Херсонській ОВА повідомили, що ворог атакував Херсон дронами.

"У місті чути роботу мобільних бригад. Іде збиття. Є, на жаль, прильоти. Двоє постраждалих, з них одна дитина. Перебувайте у безпечних місцях! Дві стіни можуть убезпечити", - повідомив Мрочко.

23:40. "Дніпропетровська область рух ударних БпЛА у вашому напрямку. Перебувайте в укриттях", - повідомили Повітряні сили.

В КОВА нагадали, що повітряна тривога в області триває.

"Просимо всіх залишатися в укриттях. В області працює ППО. У жодному разі не робіть фото- та відеофіксацію роботи нашої ППО, збиття повітряних цілей та їхнього падіння", - додали там.

00:04. Ворожі ударні БпЛА на Дніпропетровщині рухаються у напрямку Кіровоградської області.

00:30. У Київській області оголошений відбій тривоги.

Сергій Попко, начальник КМВА, повідомив, що БпЛА, за попередньою інформацією, типу "Shahed", заходили до столиці з південного напрямку, з акваторії Чорного моря, пролетівши Одеську, Кіровоградську та Черкаську області. 

Силами і засобами ППО усі ворожі дрони були уражені ще на підльоті до Києва. (остаточно тип та кількість - у звітах Повітряних Сил). За попередніми даними оперативного зведення - у столиці без жертв та руйнувань.

00:49. В ПС повідомили про рух ударних БпЛА у напрямку Черкаської області.

01:06. "У Харкові пролунала серія вибухів, повідомили кореспонденти Суспільного. В області оголошена повітряна тривога.

В Харкові зафіксували два прильоти після того, як було оголошено повітряну тривогу через загрозу застосування балістичного озброєння. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

"Попередньо, щонайменше два прильоти по одному з найпостраждаліших районів Харкова, біля житлових будинків, цивільних обʼєктів", - написав Терехов 

02:07. "Вінницька область рух ударних БпЛА у вашому напрямку", - Повітряні сили.

03:03. ПС повідомляють про рух ударних БпЛА у напрямку Хмельницької  області.

04:14. Відбій тривоги через "шахеди" по Україні.

Російські атаки на Україну - деталі

17 грудня на Одещині через дронову атаку окупантів сталася масштабна пожежа, загинула цивільна людина.

"В нашій зоні відповідальності підрозділами протиповітряної оборони збито 16 БпЛА типу "Shahed-131/136", запущених окупантами з Криму. Сім  дронів-камікадзе збито на Херсонщині, дев’ять -  на Одещині. Під час бойової роботи один з обстріляних дронів впав на приватний житловий будинок в Одеському районі та вибухнув", - розповіли військові.

В результаті, вибуховою хвилею пошкоджено будинки навколо й ангар з майном приватної спортивної установи. Через падіння дрона виникла масштабна пожежа.

Вас також можуть зацікавити новини: