Путіна хочуть відсторонити від влади / скріншот

За атакою БПЛА на Кремль стоїть російська опозиція, яка хоче створити хаос, розхитати довіру суспільства до президента РФ Володимира Путіна і відсторонити його від влади.

"Російська опозиція розуміє, що для того, щоб "вибачитись" перед Заходом, треба буде на когось покласти відповідальність за організацію та початок цієї війни. А на кого легше всього це покласти? На того, хто цю війну розпочав", — повідомив військовий експерт Олег Жданов "Фокусу".

За його словами, через атаку БПЛА у Москві можуть скасувати парад на День перемоги 9 травня. Через це росіяни можуть вирішити, що влада у країні слабка, обіцяних успіхів на фронті немає, а "славетні" російські системи ППО у столиці не можуть захистити від атак дронів.

Відео дня

На думку Жданова, політичні сили, які хочуть зайняти місце Путіна, зараз можуть досягнути своїх цілей. Він припустив, що секретар Ради Безпеки Російської Федерації Микола Патрушев такими кроками може делегімітизувати президента РФ. Після цього залишиться лише покласти на нього відповідальність за скоєння воєнних злочинів й зробити умовний "комітет порятунку Росії", як це робилось в історії раніше.

"Виглядає так, що Російська Федерація зараз між 1905 й 1917 роками, причому вже ближче саме до 17-го. На фронті повний провал, мобілізовані не дуже хочуть воювати. В країні — терористичні акти, катастрофи, розхитування влади, опозиція підіймає голову й залишився буквально один крок, щоб солдати прийшли та зняли "царя", – пояснив експерт.

Атака БПЛА у Москві

У ніч на 3 травня невідомі БПЛА спричинили пожежу на даху Сенатського палацу Кремля, однак її швидко ліквідували.

Російська влада у всьому звинуватила "київський режим", а заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв навіть закликав "фізично усунути" президента України Володимира Зеленського. Українська влада спростувала свою причетність до цих подій.

Аналітики Інституту вивчення війни висунули версію, що РФ сама могла влаштувати такий напад, щоб посилити мобілізацію у країні.

Вас також можуть зацікавити новини: