Окупанти обирають складні маршрути для запуску "шахедів" / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти запускають дрони-камікадзе по складних маршрутах і траєкторіях польоту. Тобто, вибирається не короткий маршрут, а альтернативні варіанти, що говорить про триваюче промацування ворогом можливостей української ППО.

На це звернув увагу військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. "Це говорить про те, що першочерговою метою для нинішніх нальотів є не несення ударів по конкретних об'єктах, а саме випробування нових маршрутів, з супутньою розвідувальною діяльністю", - пояснив аналітик.

Відео дня

Станом на 22 листопада росіяни запустили по Україні 240 дронів-камікадзе Shahed-131/136. Аналітик зазначив, що хоча це і не рекордна кількість, проте вона говорить про накопичення навіть цієї компоненти.

"Перед початком нальоту дронів по Одеській області російською тактичною авіацією була застосована протирадіолокаційна ракета Х-31п, метою чого могла бути спроба розкриття одеської ППО для коригування маршруту", - звернув увагу експерт.

Окремо Коваленко згадав, що вперше за довгий час окупанти запустили ракету Х-22 в Запорізькій області. "Останній раз дані ракети застосовувалися 15 серпня, в ході ракетного удару по Одесі і області", - нагадав аналітик.

Нічна атака дронів

Окупанти кілька годин атакували ураїнську територію дронами-камікадзе. Командування Повітряних сил повідомляло про запуск окупантами декількох груп ударних дронів, в результаті чого тривога оголошувалася в ряді областей. О 4 ранку стало відомо, що у Хмельницькому районі уламки одного зі збитих дронів впали у двір приватного будинку. Пошкоджено господарське приміщення, виникла пожежа. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

Вранці у Повітряних сил повідомили, що внаслідок бойової роботи знищено всі 14 ворожих безпілотників Shahed-131/136. А ракета Х-22 не досягла своєї мети і впала в Запорізькій області на відкритій місцевості. 

Вас також можуть зацікавити новини: