Сиди ППО збили більшість ворожих дронів / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

У ніч на 18 березня російські окупаційні війська атакували Україну, випустивши 5 зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківській області, дві керовані авіаційні ракети Х-59 по Сумській області та 22 ударних БпЛА типу "Shahed".

"До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби", - повідомила прес-служба ПС ЗСУ.

Українські захисники змогли збити 17 "шахедів" у межах Київської, Полтавської, Хмельницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Вінницької,  Запорізької, Рівненської областей.

Відео дня

За даними Сил оборони півдня України, російські терористичні війська здійснили масовану дронову атаку декількома хвилями. Тривала напружена бойова робота підрозділів протиповітряної оборони по "шахедам", які було спрямовано ворогом з напрямку Приморсько-Ахтарська. Дрони виконували складні маневри, змінюючи напрямки руху по маршруту прямування.

"Три безпілотних літальних апарати типу "Shahed-131/136" силами протиповітряної оборони  збито: один - в небі над Запорізькою областю, два - над Криворізьким  районом Дніпропетровської області", - розповіли у Силах оборони.

Внаслідок падіння уламків збитого дрона на багатоквартирний житловий будинок у Кривому Розі, спалахнула пожежа, яку було оперативно ліквідовано.

На жаль, не вдалось уникнути влучань. Зокрема, в Олександрійському районі на Кіровоградщині пошкоджено приватні промислові об'єкти й житлові будинки навколо - вибуховою хвилею порушено скління, уламками побито дахи. Інформації про постраждалих не надходило.

Атаки дронів на Україну

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти намагаються приховати свої дрони, щоб сили протиповітряної оборони України не змогли їх виявити візуально. Для цього "шахеди" перефарбовують під колір нічного неба.

За даними Повітряних сил ЗСУ, Росія продовжує модернізували свої БПЛА. Разом з тим країна-агресор нарощує виробництво цього виду озброєння.

Найбільше від атак страждає південь України. Військовий оглядач Олександр Коваленко зазначив, що для захисту від дронів потрібно до десятка зенітно-ракетних комплексів і майданчики на узбережжі Чорного моря.

Вас також можуть зацікавити новини: