Жорін прокоментував заяви США щодо ударів по російських НПЗ / скріншот

У середині березня у ЗМІ зʼявилася інформація, що Сполучені Штати Америки закликали Україну припинити удари по російських нафтозаводах, оскільки через це зростають ціни на нафту. 

Майор Збройних сил України, заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін відреагував на це. Він наголосив, що протягом останнього місяця РФ значно посилила терор та системну роботу по знищенню української інфраструктури та українських міст.

"На фоні цього максимально дико звучать заяви від американців про те, наносити нам удари по ворожій території чи ні, маємо чи не маємо ми право обстрілювати нафтобази в рашке і тд. Хотілося б, щоб наші партнери з таким же ентузіазмом забороняли бити Росії по житлових будинках в Україні. Але поки навіть про такі спроби нічого не чутно", – написав Жорін. 

Заяви США щодо ударів по російських НПЗ

Financial Times з посиланням на поінформовані джерела повідомило, що Вашингтон закликав Україну перестати завдавати ударів по російських нафтопереробних заводах. Таке попередження США передали посадовцям в СБУ та ГУР МО. 

Ця інформація викликала обурення багатьох. Так, генерал та колишній командувач сил США в Європі Бен Годжес заявив, що якщо такі заклики справді мали місце, Україна має ігнорувати поради щодо припинення ударів по російській енергетичній інфраструктурі, оскільки вони мають значний вплив.

Крім того, цю позицію розкритикувало видання The Hill. Там наголосили, що цей заклик є абсурдним і приреченим на провал політичним рішенням адміністрації Джо Байдена. Видання зауважило, що Україна має знизити здатність Кремля постачати свої війська, щоб виграти розвʼязану проти неї війну.

Вас також можуть зацікавити новини: