Успіх Байдена на виборах у листопаді не можна вважати важливішим, ніж порятунок життів українців, пише газета / фото president.gov.ua

Заклик Білого дому припинити атаки на нафтопереробні заводи Росії через можливе зростання цін на нафту - абсурдне і приречене на провал політичне рішення адміністрації Джо Байдена, пише американська газета The Hill.

"Під час Другої світової війни союзники почали бомбардувати нафтопереробні заводи нацистської Німеччини в 1942 році і продовжували робити це з колишньою силою до кінця війни в травні 1945 року. Це було ключем до перемоги у війні, оскільки таким чином було порушено здатність німців заправляти паливом танки, винищувачі, бомбардувальники, бронетехніку і вантажівки постачання. Щоб виграти війну, Україна повинна також знизити здатність Кремля постачати війська боєприпасами і зброєю на лінії фронту на Донбасі та Кримському півострові", - йдеться в публікації.

Позицію адміністрації Байдена поставити вартість бензину вище за життя і суверенітет українців у виданні назвали "жахливою": "Успіх Байдена на виборах у листопаді не можна вважати важливішим, ніж порятунок життів українців".

Відео дня

У газеті також акцентували увагу на тому, що водночас Білий дім не виступив із будь-яким засудженням недавніх атак російських крилатих ракет і безпілотників на українські цивільні об'єкти та енергетичну інфраструктуру. І Байден, як і раніше, продовжує утримувати найважливішу зброю і боєприпаси, необхідні Україні для боротьби та перемоги у війні.

"Зеленський чинить опір тим, що в нього є, - дронами. І він б'є Росію по хворому місцю, по гаманцю. Він атакує глобальні засоби Кремля для фінансування путінської війни", - пише The Hill.

Тим часом Путін не відмовляється від своєї витівки знищити Україну і не має наміру здаватися, вказує газета, поки США і НАТО не в змозі дати Україні все необхідне для ефективного протистояння:

"Плану перемоги над Росією досі немає. Міністр оборони США Ллойд Остін відкрив 20-ту конференцію Контактної групи з оборони України в Рамштайні заявою: "Сполучені Штати і ця коаліція не дозволять Україні зазнати невдачі". Але це станеться, якщо не нададуть зброю, необхідну для розгрому і насильницького вигнання російських військових з України. Оборонне озброєння не впорається з цим завданням".

Для України зараз стоїть вибір: перемогти або загинути, і через виснаження боєприпасів для ближнього бою ЗСУ змушені завдавати ударів по стратегічних цілях, щоб послабити Росію, йдеться в публікації:

"У Заходу немає ефективної відповіді. В Україні вона є, але Білому дому вона не подобається. Вашингтону і Брюсселю необхідно почати ухвалювати більш обґрунтовані рішення, тому що Путін здаватися не збирається".

США закликали Україну припинити удари по НПЗ Росії - що повідомлялося

Нагадаємо, у Financial Times писали, що США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, попереджаючи, що удари безпілотників можуть підвищити світові ціни на нафту і спровокувати помсту.

Зазначалося, що попередження Вашингтона було передано високопоставленим чиновникам Служби безпеки України та її Головному управлінню розвідки.

Одразу після цього в Офісі президента України назвали цю інформацію фіктивною: "Ніхто не буде після двох років повномасштабної війни диктувати Україні умови ведення цієї війни".

Вас також можуть зацікавити новини: