Олександр Коваленко спрогнозував, як росіяни діятимуть під Авдіївкою / колаж УНІАН зі скріншотів

Російські війська хочуть скористатися ситуацію та захопити ще кілька населених пунктів неподалік Авдіївки.

Про це заявив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телемарафону. "Вони зазнали великих втрат в Авдіївці і за логікою вони повинні були взяти оперативну паузу для відновлення боєздатності. Але вони її не взяли, тому що вони користуються моментом, коли можуть дозволити собі наступальні дії з меншим спротивом з нашого боку з використання артилерійських компонентів. Допоки нам не вистачає боєприпасів - вони намагаються тиснути", - сказав експерт.

Він також додав, що РФ планує створити в цьому районі буферну зону, яка проходитиме через населені пункти Степове, Бердичі, Орлівка та Тоненьке. "Тільки після цього вони зупиняться, і почнеться перегрупування військ, відновлення боєздатності. Вони біля Авдіївки зараз зроблять те, чого не зробили біля Бахмуту. Адже потім вони почали біля Бахмуту втрачати, особливо в південному секторі. Це Кліщіївка, це Андріївка. Вони вже навчені і намагаються себе забезпечити цим буфером, щоб можна було не лише закріпитися в Авдіївці, а й розпочати процес відновлення боєздатності. Тоді й буде оперативна пауза", - пояснив експерт.

Відео дня

Він також сказав, як РФ змогла зламати українську лінію оборони в районі Авдіївки. За його словами, Росія в цьому районі сконцентрувала від 60 до 80 тисяч особового складу з великою кількістю техніки. Крім того, у них там була повна домінація в артилерії та авіації.

"Це не таємниця, що будь-яка лінія оборони за відповідних факторів вскривається. Вони не можуть стояти до нескінченності. У нас ресурсу ефективно протистояти росіянам зараз критично мало. Це артилерія та обмежені можливості протидії їх авіації. Тому вони цим і користуються. Я не буду говорити про укріплення, які там є, про рубежі, які там є. Але якщо не вистачає боєкомплекту пропорційно, то утримувати в обороні навіть такі укріплення - дуже важко і майже неможливо", - зазначив Коваленко.

Війна в Україні триває - новини, які варто прочитати

Сьогодні, 26 лютого, стало відомо, що українські військові відійшли від села Ласточкине Донецької області. Населений пункт розташований за 6 кілометрів від Авдіївки.

Як повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій, українські війська відійшли від населеного пункту, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка-Бердичі і не допустити подальшого просування противника.

Вас також можуть зацікавити новини: