Білорусь, ймовірно, готується приймати військові ешелони з РФ / фото REUTERS

НаразІ проводиться комплекс заходів з перевірки залізничної інфраструктури Білорусі, що може свідчити про підготовку до прийому з РФ військових ешелонів.

Про це повідомляє білоруський проект Беларускі Гаюн.

Так, наприклад, здійснюється перевірка місць навантаження на залізничних станціях, проведення ремонту вантажно-вивантажувальних платформ, підготовка автомобільних підходів до вантажно-вивантажувальних місць на станціях, закріплення на залізничних станціях вивантаження маневрових локомотивів, розробка графіків руху військових ешелонів по "БелЖД" (після надання плану військових залізничних перевезень).

Відео дня

"Всі ці дії можуть вказувати на підготовку до прийому військових ешелонів з РФ. Повідомляється, що для руху ешелонів будуть використані наступні залізничні прикордонні переходи: Красне (МСК РЖД) - Осинівка (БЧ НОД-1), Злинка (МСК РЖД) - Закопиття (БЧ НОД-4), Заверіжжя (ОКТ РЖД) – Єзерище (БЧ НОД-6)", – йдеться в повідомленні. 

Участь Білорусі у війні проти України: що варто знати

Через сім місяців повномасштабної війни Росії проти України Білорусь все ще утримується від прямої участі в ній. Однак країна всіляко сприяє російській агресії, дозволяючи переміщення російських військ і техніки своєю територією. З території Білорусі росіяни завдають ракетних ударів по містах України. 

Крім того, в Білорусі вже півроку тривають військові навчання – це означає, що війська півроку перебувають у стані бойової готовності.

За словами заступника Міністра оборони України Ганни Маляр, Україна не може виключати жодних загроз з боку Білорусі.

Минулого тижня стало відомо, що до Мінська прибули російські найманці з ПВК "Ліга" (ПВК Вагнера). Україців попередили про можливі провокації на українсько-білоруському кордоні.

На тлі оголошення російським диктатором Володимиром Путіним мобілізації заговорили про можливу мобілізацію і втягненій у війну проти України Білорусі. Невизнаний президент країни Олександр Лукашенко запевняє, що в РБ мобілізації не буде. 

Вас також можуть зацікавити новини: