На Авдіївському напрямку противник досить активно застосовує авіацію / фото ua.depositphotos.com

Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун розповів про оперативну ситуацію на Авдіївському напрямку. Він зазначив, що через значні втрати російські окупанти дещо зменшили штурми Авдіївки, тому зараз ворог проводить певне перегрупування, щоб знову спробувати йти вперед.

"Штурми не припинилися, але дещо менші. Ворог перегруповується, адже зазнав тільки за останній, умовно кажучи тиждень, майже три тисячі втрат на Донеччині. Тому навіть для Росії це досить дошкульно, і ворог потребує перегрупування деякого, щоб намагатися можливо йти далі", - акцентував Штупун.

Він додав, що на Авдіївському напрямку противник досить активно застосовує авіацію, при цьому  вночі ворог накриває Авдіївку та позиції українських захисників керованими авіабомбами, щоб вдень спробувати просуватись вперед, але успіху не має. 

Відео дня

"Вночі майже всюди навколо Авдіївки та на саму Авдіївку падають КАБи . Тобто, за три дні понад півсотні керованих авіабомб впало на околицях Авдіївки. Керовані авіабомби він використовує вночі, а вдень намагається десь просунутись. Але наші воїни стійко тримають оборону. Безуспішними були наступальні дії ворога в районах Степового, Авдіївки, Сєверного і Невельського, там захлинулися понад 10 атак противника. Також фіксується самовільне залишення бойових порядків представниками російських загонів "Шторм- Z". Вони вже групами починають не підкорятися своєму командуванню,  не хочуть гинути", - підкреслив Штупун.

На уточнююче питання, що від учорашнього вечора деякі пропагандистські пабліки почали викладати світлини  начебто з російськими триколорами на Авдіївськом териконі, він пояснив "забігають інколи туди певні "гарячі голови" їх". "Тепер там тільки трупи їх або збиті ганчірки", - акцентував Штупун.

Речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун зазначив, що бої біля Авдіївки тривають і українські захисники готові дати відсіч будь-яким діям ворога.

"Ситуація нелегка, там є досить потужна напруга. Так, ми завдали окупантам багато шкоди, великі втрати в нього, але він намагається перегрупуватися. І  я думаю, що скоро знов будуть якісь потуги його. Ми готові до будь-яких дій противника", - підкреслив Штупун.

Ситуація біля Авдіївки - деталі

24 жовтня у Силах оборони розкрили деталі нової тактики  ворога біля Авдіївки. Росіяни змінили тактику штурмів Авдіївки Донецької області, зокрема, знизивши кількість атак, почали активне застосування керованих авіабомб.

25 жовтня у ранковому зведенні Генштаб інформував, що російські загарбники атакують майже на всіх напрямках фронту, але україснькі захисники міцно тримають оборону. Протягом минулої доби відбулося близько 80 бойових зіткнень. На Таврійському напрямку стало відомо про успіхи західніше Вербового у Запорізькій області. 

Вас також можуть зацікавити новини: