Окупанти знову розстріляли українських бійців / скриншот

У мережі поширили відео з черговим рострілом росіянами взятих у полон українських бійців, цього разу біля Роботиного. Відео з кадрами вбивства опублікував сьогодні проект DeepState.

"Окупанти знову розстріляли українських бійців, цього разу біля Роботиного. За даними суміжних підрозділів, 18 лютого росіяни наступали на село з півдня і захопили частину великого опорного пункту, де залишилося троє бійців 3-ї БрОП "Спартан". Противник вчергове нехтуючи правилами і звичаями війни, взявши в полон розстріляв наших бійців. Кадри вже з'явилися в мережі", - йдеться у коментарі до відео.

Увага! Відео містить сцени насильства і не рекомендоване для перегляду людям зі слабкою психікою.

Розстріли окупантами полонених - деталі злочинів

18 лютого DeepState повідомив, що окупанти розстріляли 6 полонених українських воїнів на позиції Музей (знаходився на території колишньої в/ч Зеніт, Авдіївка). Побратими впізнали бійців з відео, яке поширили московити у мережі. На кадрах розстріляні тіла лежать у приміщенні Гаража №1.

Командування ОСУВ "Таврія" повідомило про рішення відвести Сили оборони від позиції "Зеніт" 16 лютого. Після мережею стало ширитись відео із розстрілом українських військовополонених солдатами армії РФ, і це нібито відбувалось на позиції "Зеніт". 18 лютого речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив, що виведення українських військ із Авдіївки  завершено. А щодо оточення групи військових на "Зеніті він сказав, що це питання окремих розслідувань. Щодо того що призвело до загибелі, то, як повідомив Лиховій, ЗСУ перевіряють обставини загибелі українських полонених у процесі виходу з позиції.

В 110-й окремій механізованій бригаді ЗСУ розповіли, що ворог погодився евакуювати кількох тяжкопоранених захисників, щоб у подальшому їх обміняти, але натомість – розстріляв. 

У Донецькій обласній прокуратурі заявили, що українські правоохоронці розпочали розслідування за двома окремими фактами розстрілу росіянами українських військовополонених в Авдіївці та поблизу села Веселе на Донеччині. 

19 лютого Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець наголосив, що російські загарбники скоїли воєнні злочини, розстрілявши українських військовополонених у Донецькій області. За його словами, страта військовополонених – це тяжке порушення норм міжнародного гуманітарного права та Женевської конвенції про поводження військовополоненими.

Вас також можуть зацікавити новини: