Олександр Мусієнко розповів, чим для окупантів важлива Табаївка на Харківщині / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, DeepState

Російські окупанти намагаються просуватися вперед у Харківській області. Противник хоче взяти під контроль село Табаївка, яке знаходиться неподалік від недавно захопленого Крохмального. 

Як розповів у коментарі "РБК-Україна" військовий експерт Олександр Мусієнко, важливість цієї ділянки полягає в тому, що там проходить дорога Р-07. Вона з'єднує Куп'янськ Харківської області та тимчасово окуповане місто Сватове в Луганській.

Експерт вважає, що російські війська мають намір взяти цю дорогу під контроль та вклинитися в українську оборону.

Відео дня

"А далі потрібно буде простежувати характер наступальних дій. Глобальна мета залишається рухатися на захід ближче до Осколу. Ну а першочергова мета – встановити контроль над дорогою з подальшим виходом південніше або на Куп'янськ-Вузловий", – додав він. 

Мусієнко підкреслив, що зараз росіяни намагаються вирішити три завдання. Одне з них – вихід на з'єднання з угрупованням, яке атакує Сили оборони на Лиманському напрямку.

"Друге – розвинути успіх і просунутися до річки Оскол і Оскольського водосховища. Третэ – відрізати наше угруповання військ, яке веде оборонну операцію на Куп'янському напрямку", – констатував він. 

Ситуація на передовій: важливі новини

На півдні України Сили оборони досягли розширення плацдармів на лівому березі Дніпра. Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. При цьому вона підкреслила, що лінія фронту дуже гнучка, і це треба усвідомлювати. 

Тим часом росіяни почали використовувати на передовій гармати 50-х років минулого століття. Однак ситуація на полі бою значною мірою залежатиме від кількості боєприпасів, вважає військовий експерт Сергій Згурець.

Вас також можуть зацікавити новини: