Євген Пригожин опинився в капкані, вважає соціолог / скріншот

Найімовірніше, ватажок російської приватної військової компанії "Вагнер", відомий також як "кухар" російського диктатора Володимира Путіна, - Євген Пригожин фізично не може піти з міста Бахмут Донецької області.

Пригожин опинився в капкані - попереду знаходяться Збройні сили України, ззаду - посіпаки лідера Чечні Рамзана Кадирова, а з боків - російські окупанти, розповів соціолог і журналіст Ігор Яковенко. На думку експерта, якщо Пригожин буде прориватися з боями, то його "просто знищать".

"Фізично цей відхід (ватажка ПВК з Бахмута - Ред.), швидше за все, просто неможливий, тому що там вже ззаду стоїть Кадиров з загороджувальними загонами, з боків стоять Шойгу (російський міністр оборони - Ред.) з Герасимовим (начальник Генштабу ЗС РФ - Ред.), які, загалом, не дадуть йому особливо піти... Тобто, умовно кажучи, він потрапив дійсно в капкан, коли попереду ЗСУ, ззаду Кадиров, а з боків збройні сили Міністерства оборони", - вважає експерт.

Бої за Бахмут - сьогодні це варто знати

"Вагнерівці" разом з кадровими російськими військовими вже не один місяць намагаються повністю взяти під контроль Бахмут і зазнають величезних втрат. Євген Пригожин скаржився на втрати і на нестачу снарядів, а також погрожував вивести ПВК "Вагнер" з Бахмута.

"Кухар" Путіна не раз "наїжджав" на російське військове командування. РосЗМІ повідомляли, що він перейшов "червоні лінії" і діє "не в загальній команді і не в загальних інтересах". 

Ігор Яковенко сказав, що Рамзана Кадирова призначили новим "наглядачем" за Пригожиним на українській території.

Вас також можуть зацікавити новини: