Вороги, які намагаються захопити Бахмут, у відчаї, вважають у ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни обстрілюють Бахмут забороненими фосфорними боєприпасами, оскільки перебувають у відчаї.

Ворог застосовує все, що має, під час спроб вибити з міста українських воїнів, розповів командир 135-го батальйону 114-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України Ігор Шепетін в ефірі "1+1" в рамках телемарафону.

"…я вважаю, що ворог вже у відчаї. Він застосовує всі засоби, які має тільки, щоб здійснити якісь спроби, вибити наші Сили оборони з Бахмута. Але у нього нічого не виходить і не вийде", - заявив воїн.

За його слоами, супротивник постійно обстрілює Бахмут, зокрема, вночі він застосовує фосфорні боєприпаси. "Ми не помітили, що є якась у них нестача боєприпасів…, про яку вони заявляють. Я думаю, що навпаки - інтенсивність артилерійських обстрілів тільки збільшується…", - зазначив Шепетін.

Бої за Бахмут - зараз це варто знати

Росіяни вже тривалий час намагаються захопити Бахмут, отримують гідну відсіч від Сил оборони України й зазнають величезних втрат. На початку травня стало відомо, що супротивники використали проти захисників Бахмута фосфорні боєприпаси.

За словами командира роти ударних дронів 92-ї окремої механізованої бригади ім. отамана Сірка Сухопутних військ ЗСУ Юрія Федоренка, завдяки ударам забороненими боєприпасами супротивник не отримує якийсь тактичний успіх.

Командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський сказав, що ворог намагається будь-якою ціною захопити Бахмут до 9 травня, і наші воїни мають цьому завадити.

Вас також можуть зацікавити новини: