HIMARS змінюють хід війни в Україні / фото Генштаб

Російська пропаганда шукає шляхи дискредитувати Україну для припинення постачання зброї від західних партнерів.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Фактично ще до повномасштабного вторгнення 24 лютого Росія розгорнула масштабну ІПСО, метою якої була спроба призупинити поставки зброї в Україну. Зокрема, в рамках цього ІПСО поширювалися фейки про те, що українські військові продають на чорному ринку ПТРК Javelin і NLAW, ПЗРК Stinger", – зазначив він.

Відео дня

"Після повномасштабного вторгнення, коли Україна стала отримувати військову техніку, російські пропагандисти і зовсім занурилися у шизофренічний екстаз, повідомляючи про те, що ЗСУ продають на чорному ринку САУ Caesar та навіть M142 HIMARS. При цьому російські військові у них ці зразки техніки придбали і приступили до вивчення", – додав експерт.

Коваленко акцентував, що жодного доказу такому обороту зброї на чорному ринку представлено не було, і постачання зброї Україні продовжилося.

"Схоже, у середовищі російських пропагандистів зрозуміли, що бити потрібно точково і менш розмашисто. Бути, так би мовити, одночасно і скромніше, і нахабніше. А тому зараз готується нова ІПСО проти України, хвильового характеру – тобто матиме ефект хвилі. Згідно з наявною інформацією, зараз росіяни активізували низку своїх агентів впливу в Європі з числа політичних діячів, що займають посади у низці міжнародних організацій, щоб використовувати майданчик однієї з цих міжнародних організацій з метою дискредитації України. Користуючись впізнаваним брендом відомої організації, російські агенти впливу повинні будуть провести ряд заходів присвячених темі неконтрольованого обігу вогнепальної зброї в Україні та загрозах від цього процесу європейському співтовариству", – розповів експерт.

Коваленко з жалем резюмував, що "агенти впливу"РФ "продовжують перебувати практично в кожній структурі",  та "реалізація такого сценарію Росію абсолютно не утруднить".

Раніше повідомлялося, що росіяни створили сайт німецькою мовою для дискредитації президента України Володимира Зеленського

Вас також можуть зацікавити новини: