Росія полює на ЗРК Patriot в Україні / фото twitter.com/oleksiireznikov

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, якими ще ракетами Росія може намагатися пробитися через систему протиповітряної оборони ЗРК Patriot.

"Російська Федерація на сьогодні вичерпала всю номенклатуру своїх ракет. Інших немає, інших вони не придумали. Балістичні ракети "Кинджал" і "Іскандер-М" - все, що у них залишилося. Це все, чим вони можуть нас здивувати", - заявив він.

Реагуючи на чергову заяву кремлівського диктатора Володимира Путіна про те, що це Україна змушує РФ "на дзеркальні заходи", Жданов різко видав:

Відео дня

"Які дзеркальні заходи? Чим ви нас ще можете здивувати? У вас нічим більше. Все! Ви досягли межі досконалості, інших ракет у вас немає".

Що стосується надзвукових крилатих ракет Х-22, то зараз росіяни їх бояться використовувати, зазначив експерт:

"Технічне обладнання для її заправки і підготовки до пуску залишилося в Енгельсі. Вони бояться в Енгельсі готувати ці ракети. Тому що, якщо туди знову прилетить якась "бавовна" і влучить у сховище із ракетним паливом, їм там всім будуть "гайки".

Росія полює на ЗРК Patriot в Україні - актуальне

Нагадаємо, вночі 16 травня Росія атакувала Україну ракетами Х-47 "Кинджал". У Повітряних силах ЗСУ заявили, що всі шість російських ракет цього типу були запущені у бік Києва і знищені силами української ППО.

Еусперти впевнені, що усі випущені Росією "Кинджали" у ніч на 16 травня повинні були влучили у ЗРК Patriot.

"Нинішні удари по Києву дійсно були елементом полювання за ЗРК Patriot". - зазначав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.