Росія активно використовує Shahed проти України / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи можна використовувати комерційні дрони-камікадзе для того, щоб збивати іранські БПЛА Shahed, які російські війська активно запускають по Україні.

"Я думаю, можна. Питання у тому, що потрібно влучити... І якщо цей напрямок не розвивається, то є якісь перешкоди... Не думаю, що фінансові. Волонтери б вже давно зібрали кошти і зробили б такий дрон", - зазначив він.

Жданов пояснив, що у повітрі літак знаходиться постійно в русі, турбулентність присутня, особливо у нижніх шарах атмосфери, де і літають "шахеди".

Відео дня

"Тому для того, щоб один дрон влучив в інший - думаю, це велика технічна складність... Якби це технічно можна було б вирішити, то на сьогоднішній день у нас була б вже лінійка дронів-камікадзе, які б полювали за Shahed. Можливо, навіть за принципом: пустив і забув. Тобто, навів, зорієнтував дрон-камікадзе, запустив його, і що б Shahed не робив, як би хвостом не виляв - наш дрон його наздожене і знищить", - припустив експерт.

Він також додав, що сьогодні Україна займає лідируючі позиції з розробки дронів: "Інтенсивність розвитку цієї галузі у нас просто гігантська. Величезний масштаб".

В Україні активно виробляють FPV-дрони

Раніше УНІАН писав про те, що на потужностях ДП "Укроборонпром" розгорнули виробництво відразу декількох моделей FPV-дронів.

Як розповів генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін, підприємство підписало ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво цих БПЛА:

"FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їх розробки... У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти, і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається".

Вас також можуть зацікавити новини: