Олександр Коваленко висловився про ситуацію в селі Очеретине / колаж УНІАН зі скріншоту та фото flickr.com/bwjones

Триває повномасштабна війна в Україні, і російські окупанти контролюють лише частину села Очеретине (Донецька область).

Про це військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко розповів в ефірі "Еспресо". "Очеретине повністю ще не втрачене. Там продовжуються бойові дії", - сказав він. За словами Коваленка, росіяни дійсно зайшли в населений пункт і контролюють частину Очеретиного, зокрема, південну частину села. Водночас, як заявив він, зараз Сили оборони намагаються ворога вибити звідти.

"Особливо над цим завданням працюють підрозділи 47-ї ОМБр. Варто окремо зауважити, чому окупанти так активно атакують в напрямку Очеретиного. Річ у тому, що цей населений пункт розташований по трасі 0511. Ця траса логістично виводить на Покровськ", - пояснив Коваленко. Крім того, за словами експерта, окупанти намагаються обійти лінії оборони українських підрозділів поблизу Авдіївки.

Відео дня

"Росіяни марять просуватись саме в напрямку Покровська. Окрім всього іншого, Очеретине знаходиться північніше раніше повідомленого розміщення наших ліній оборони та рубежів на захід від Авдіївки. Тобто, з одного боку вони далі намагаються просуватись в напрямку Покровська, а з іншого - хочуть спробувати обійти наші лінії оборони", - додав він.

У центрі уваги російсько-українська війна - що варто знати

Як повідомляв УНІАН, видання The Telegraph написало, що Москва змогла захопити Очеретине Донецької області після відходу загартованої в боях 47-ї бригади. Її сформували для літнього контрнаступу України минулого року та оснастили західним озброєнням. Бригада воювала без перерви майже рік.

Зазначалося, що її передислокували для посилення оборони Авдіївки. На вихідних українська 115-та бригада отримала наказ замінити 47-му на схід від Очеретиного. Коли дивізіон 47-ї бригади відступав, російські війська розпочали атаку та встановили вогневий контроль над оборонними позиціями українських сил.

Вас також можуть зацікавити новини: