Росія продовжує зазнавати великих втрат у війні з Україною / t.me/infosprotyv

Спостерігається зростання втрат російських окупантів на війні в Україні, причиною цього, з-поміж іншого, є неякісний особовий склад, вважає військовий оглядач Олександр Коваленко.

Йдеться про частково мобілізованих окупантів, якими доукомплектовують розбиті підрозділи кадрових військовослужбовців.

Іншою причиною втрат живої сили противника є дефіцит техніки.

Відео дня

"Але якщо ми кажемо про комплектацію середньостатистичного підрозділу, то вона залежить не тільки від того, чи є там повний склад з особовим складом, ще й присутність ББМ необхідна. Отже, дефіцит техніки, непрофесійний особовий склад... І все це в комплексі закінчується тим, що вони мають ось такі великі втрати. Якщо ми кажемо про можливість компенсації цих втрат, то, знову ж таки, вона буде непрофесійна та неякісна", - сказав Коваленко.

Окремо Коваленко нагадав, як російське командування відправило мобілізованих у безперспективний наступ, щоб заплутати українських захисників.

"Декілька тижнів тому росіяни в Запорізькій області намагалися здійснювати ось такі штурмові дії у напрямку Оріхова. Це була імітація, коли використовувалась виключно піхотна складова, з мінімальним використанням техніки, ББМ. При цьому майже всі вони були знищені. Це і була імітація – відволікання уваги. Зараз щось схоже відбувається й від Сватового до Кремінної", - пояснив оглядач.

Війна новини – втрати РФ в Україні

Напередодні у ЗСУ в коментарі Politico підтвердили розгром 155-ї бригади морпіхів РФ на Вугледарському напрямку під час нового невдалого наступу. За словами військових, щодня на цій ділянці фронту росіяни втрачали до 300 своїх військових.

Протягом доби українські воїни завдали 8 авіаударів по районах зосередження окупантів, також 3 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Ракетники і артилеристи уразили 10 районів зосередження живої сили, 1 позицію протиповітряної оборони та 3 склади боєприпасів противника. 

В ОК "Південь" уточнили, що на Херсонському напрямку, у відповідь на обстріли РФ Херсона, захисники знищили три установки "Град", скупчення живої сили ворога і колону автотехніки. 

За минулу добу, 12 лютого, українські воїни ліквідували ще 560 російських окупантів, що насмілилися воювати проти України. Всього втрати Росії в Україні зросли до 138 340 мертвих загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: