Чорнобильську АЕС захопили диверсанти \ фото УНІАН

Чорнобильська атомна електростанція, захоплена російськими диверсантами напередодні, працює, її працівники - в заручниках.

Про це повідомила радниця міністра з питань зони відчуження в Міністерстві захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Лала Тарапакина.

"Фактично, працівники станції є заручниками зараз. Але передусім - заручниками свого професіоналізму та совісті. Це об‘єкт, який не можна покинути, щоб не відбувалося", - написала вона.

Відео дня

"Станція працює. Все тихо. Працівники поснідали і розійшлися по робочих місцях. Наші колеги та друзі зі станції просять не панікувати та не телефонувати їм кожну хвилину", - додала Тарапакина.

Як повідомляв УНІАН, 24 лютого війська окупантів із території Білорусі увійшли до зони Чорнобильської АЕС. Нацгвардійці, які охороняли сховище небезпечних радіоактивних відходів, чинили запеклий опір. Існувала загроза руйнування сховища ядерних відходів. У такому разі радіоактивний пил може накрити території України, Білорусі та країн ЄС.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович висловив припущення, що росіяни спробують шантажувати Захід і світ захопленим ними Чорнобилем.