Фото УНІАН

Кілька диверсійно-розвідувальних груп Росії мали намір вчинити терористичний акт на Чорнобильській атомній електростанції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Є також оперативні дані, що декілька ДРГ РФ хотіли вчинити терористичний акт на Чорнобильській атомній станції, спричинити потужну екологічну катастрофу", - сказав він.

Відео дня

За словами радника, це суттєво міняє картину того, що відбувається в країні. "Зрозуміло, що Росія не просто хоче повалити уряд чи замінити його на будь-яких маріонеткових виконавців. Вона хоче спричинити максимальні руйнування в Україні, руйнування навіть екологічного характеру", - наголосив Подоляк.

Як повідомляв УНІАН, за даними радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, війська окупантів з території Білорусі увійшли в зону Чорнобильської АЕС.

Нацгвардійці, які охороняють сховище небезпечних радіоактивних відходів, чинять запеклий опір.

Він підкреслив, що якщо внаслідок ударів артилерії окупантів буде зруйновано сховище ядерних відходів, то "радіоактивний пил може накрити території України, Білорусі та країн ЄС".