Коваленко розповів, які ATACMS може отримати Україна / колаж УНІАН, скріншоти

На балансі у США є ракети ATACMS, з яких тільки модифікація M39 (Block I) б'є по цілях на відстані у 165 кілометрів, інші мають дальність ураження в 300 км. Усі ці модифікації цілком можуть бути передані Україні, і всі вони необхідні, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Особливості застосування кожної з цих модифікацій дозволить однаково ефективно боротися як проти аеродромів, живої сили, скупчення техніки, так і окремо розташованих об'єктів бункерного типу і просто незаконної забудови посеред протоки. Дальність ураження дозволяє охопити всі тимчасово окуповані території", - акцентував експерт, передає "Обозреватель".

При цьому він додав, що головною проблемою на шляху передачі Україні даного типу озброєнь як і раніше залишаються республіканці, які "загрузли в політичній боротьбі за владу та нехтують на догоду своїм інтересам інтересами держави і безпекою в світі".

Відео дня

Що стосується конкретних модифікацій ATACMS, які, можуть бути передані Україні, на думку Коваленка, швидше за все, це можуть бути ракети M39A1 (ATACMS Block IA); ракети M48, "які не потрібні армії США як серійний продукт"; ракети M57 з бойовою частиною проникаючого типу WAU-23/B (значно ефективніше і могутніше, ніж БЧ М48).

Далекобійні ракети ATACMS для України - актуальне

Нагадаємо, 20 лютого NBC News з посиланням на двох американських чиновників повідомило, що Адміністрація президента США Джо Байдена працює над тим, щоб надати Україні нові більш потужні балістичні ракети ATACMS великої дальності.  

Нагадувалося, що в кінці минулого року США почали поставляти Україні ATACMS, але тільки більш старі і середньої дальності. Зараз США схиляються до відправки нової версії ракети більшої дальності.

Вас також можуть зацікавити новини: