Байден довгий час відмовлявся передавати ATACMS / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

У Білому домі зростають побоювання з приводу того, що поставлені ракети ATACMS дальньої дії не зіграють значної ролі для зміни балансу сил на полі бою в Україні, пише The New York Times.

Зазначається, що президент США Джо Байден довгий час відмовлявся надати ATACMS, тому що він боявся, що ці ракети можуть перетнути "червону лінію" Путіна з його ядерною зброєю. Тепер побоювання щодо ATACMS полягають у тому, що самі ракети не зіграють значної ролі, оскільки росіяни вчаться паркувати свої літаки поза їх досяжністю.

Помічники Байдена кажуть, що США вже надали Києву усі системи озброєнь, які він просив.

Відео дня

Разом з тим у своїй резонансній статті головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний заявив, що для виходу з тупикової ситуації на полі бою в Україні буде потрібно значний технологічний прогрес в області озброєнь, і додав, що "глибокого і красивого прориву, швидше за все, не відбудеться".

Коментуючи гучні заяви Залужного, президент України Володимир Зеленський заявив, що більша частина американського озброєння прибула занадто пізно, щоб надати той ефект, якого потребувала Україна.

ATACMS для України - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що група республіканців в Конгресі США закликала Байдена передати Україні ракети ATACMS з більшим радіусом дії.

За словами республіканців, Київ продемонстрував здатність використовувати ракети відповідально. Також вони зазначили, що відповіді Росії на їхнє використання не було.

Вас також можуть зацікавити новини: