Рівень смертності в російських регіонах значно вищий , ніж у Москві / фото REUTERS

Через війну Росії проти України в російських регіонах фіксується значно вищий рівень смертності, ніж в більш заможних містах Москва або Санкт-Петербург.

"Оскільки Росія продовжує зазнавати надзвичайно важких втрат, вплив істотно різниться в регіонах Росії. Залежно від чисельності їх населення, найбагатші міста - Москва і Санкт-Петербург - залишилися відносно без втрат", - повідомляє в Twitter Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

Водночас, як зазначають у розвідці, це особливо стосується сімей російських еліт.

Відео дня

Так, 21 лютого 2023 року під час звернення президента РФ Володимира Путіна до росіян на кадрах можна було побачити російських високопосадовців у перших двох рядах аудиторії. "Відомо, що діти жодного з них не служать в армії", - сказано у повідомленні.

"У багатьох східних регіонах імовірно, що смертність зростає у процентному відношенні до кількості населення у 30+ разів вище, ніж у Москві. На місцях, найбільшою мірою страждають етнічні меншини. В Астрахані близько 75% втрат припадає на казахську та татарську меншини", - сказано у повідомлені.

"Оскільки російське міністерство оборони прагне усунути постійну нестачу бойового персоналу, відокремленість більш заможних і впливовіших членів російського суспільства, досить імовірно, залишатиметься головним питанням", - сказано у повідомленні.

Втрати Росії в Україні на 12 березня - дані Генштабу ЗСУ

Як писав УНІАН, загальні бойові втрати Росії з початку повномасштабного вторгнення досягли орієнтовно 159090 чоловік особового складу.

Також Росія втратила: 3466 танків, 6769 бойових броньованих машин, 2487 артилерійських систем, 259 засобів протиповітряної оборони, 5348 автомобільної техніки та автоцистерн.