Характер війни України з Росією можуть змінити надводні безпілотники, вважають аналітики / фото УНІАН, Олег Куцький

Українські надводні морські дрони можуть змінити характер війни, змусивши РФ виділити на захист своїх портів, вантажних суден і військових кораблів більше ресурсів.

Очікується, що удари безпілотниками ще більше підвищать витрати на доставку та страхування для суден, які прямують до життєво важливих чорноморських портів РФ, пише The Wall Street Journal, посилаючись на відомості військових аналітиків.

"Я думаю, що повідомлення України для агресора полягає в тому, щоб оголосити: Чорне море для вас небезпечне", - сказала науковий співробітник Асоціації з контролю над озброєннями, що вивчає східноєвропейські армії, Габріела Івеліз Роза Ернандес.

Відео дня

Важливі новини Чорного моря - зараз це варто прочитати

У ніч на 4 серпня біля берегів Новоросійська надводними дронами був атакований великий десантний корабель російських загарбників "Оленегорський горняк". Стало відомо, що борт отримав пробоїну й почав тонути.

У ніч на 5 серпня ЗМІ дізналися, що в Керченській протоці був підбитий підсанкційний танкер РФ під назвою Sig. Повідомлялося, що цей корабель доставляв авіапальне з тимчасово окупованого росіянами Криму в Сирію і за це опинився в американському "чорному списку".

Вас також можуть зацікавити новини: