Росія може почати нову мобілізацію / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти для закриття своїх потреб у людському ресурсі на Півдні України мають збільшити свою присутність там до 500 тисяч особового складу. Зважаючи на це, ворогу потрібно десь взяти ще 300-350 тисяч резерву, про що  в ефірі телеканалу "Еспресо" зазначив військовий експерт Олександр Коваленко.

Він нагадав, що у 2022 році РФ провела "часткову" мобілізації, в рамках якої набрали 300 тисяч особового складу, тобто, десь по 100 тисяч чоловік на місяць, і при цьому були дуже великі проблеми з їжею, казармами, полігонами, одягом та спорядженням.

"Сьогодні, щоб повністю закрити потреби по Півдню, російському угрупованню потрібно там збільшити свою присутність до 500 тисяч. Тобто, вони повинні зараз туди відправити від 300 до 350 тисяч якогось резерву. Звідки він у них, якщо вони зараз не можуть збирати навіть повноцінно 100 тисяч на місяць?", - зазначив він.

Відео дня

За його словами, Росія може почати мобілізацію або якимось іншим чином почати збирати людей, але цього його не вистачить, щоб вирішити одночасно усі питання в короткий термін. 

"Росіяни в дуже-дуже непростому становищі і так чи інакше наближаються до свого чергового рішення щодо жесту "доброї волі", - підсумував експерт.

Повномасштабна війна в Україні - що треба знати

На початку червня ЗСУ розпочали контрнаступ на Півдні та Донбасі, що 10 червня підтвердив президент України Володимир Зеленський. За цей час українські воїни звільнили низку населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях. 

На деяких ділянках фронту, за оцінками експертів, захисники України дійшли до основної лінії оборони ворога. Досягти цього вдалося попри надщільне замінування територій окупантами та відсутність переваги у артилерії та авіації.

За словами представника Міноборони Британії, втрати російської армії з початку повномасштабної війни проти України склали близько 220 тисяч убитими і пораненими.

Вас також можуть зацікавити новини: