Захід не проти закінчити війну на кордонах до 24 лютого / t.me/luhanskaVTSA/4967

Для Заходу оптимальним сценарієм завершення війни в Україні є вихід на позиції до 24 лютого. Для диктатора Путіна він загрожує капітуляцією і відстороненням від влади.

Такий прогноз озвучив "Главреду" директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак.

За його словами, цей варіант раніше промовляв Борис Джонсон, називаючи його можливим до кінця поточного року. Подальше звільнення територій - Криму і частини Донбасу, на думку експерта, буде залежати від ситуації на фронті. Не виключені і політичні способи вирішення питання.

Відео дня

"Що стосується Криму і окупованих раніше територій Донбасу, тут вже як карта ляже, я вже про це сказав. Якщо буде деградація і капітуляція російської армії, тоді це можливо. Якщо це буде просто рух, крок за кроком, то, думаю, українське військово-політичне керівництво на такий варіант не піде. У такому випадку далі будуть включатися якісь політичні механізми і рішення", - сказав Бадрак.

"Що стосується наступника, цікаво подивитися, хто ним стане і яку політику він буде проводити. Я не думаю, що наступником міг би стати, умовно кажучи, 72-річний Микола Патрушев. Навіть російські "яструби" будуть думати про те, як вивести Росію з повної деградації. Можливо, з цією метою вони знайдуть якийсь більш прийнятний варіант. І тоді будуть можливі, в тому числі, переговори по Криму і Донбасу", - допускає експерт.

Він не виключив, що сценарій виходу на кордони до полномасштабного вторгнення вже може бути узгоджений з Києвом.

Раніше військовий експерт Олег Жданов назвав можливі варіанти завершення війни в Україні.