Коваленко зазначив, що загроза наступу буде завжди і не тільки для Харківської області / фото ua.depositphotos.com

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко прокоментував інформацію щодо загрози вторгнення в Харківську область з території Росії.

Він зазначив, що така загроза буде завжди і не тільки для Харківської області, а для всіх, які межують з Росією і Білоруссю.

"Тільки загроза це може бути як максимальною, так і помірною, або мінімальною. Щоб розуміти, який рівень загрози для Харкова та Харківської області, проаналізуємо склад російських окупаційних військ біля кордонів з Україною. На сьогоднішній день уздовж східного кордону України і Росії зосереджено угруповання військ прикриття кордону, що складається з УВ "Брянськ", "Бєлгород" і "Курськ". Сумарна кількість цих УВ - трохи більше 27 тисяч", - написав аналітик.

Відео дня

Він вважає, що УВ "Бєлгород" по ідеї і "повинна представляти екстремальну загрозу для Харкова".

"УВ "Бєлгород" це 11,5 тисяч особового складу. Це близько 80 танків. Це близько 150 ББМ. Це трохи більше 300 одиниць ствольної артилерії і деяка кількість РСЗВ – близько 30. І ось цим ось всім РОВ, за версією The Telegraph, які посилаються на якісь анонімні, але дуже надійні джерела, будуть намагатися захопити Харків і область? Авдіївку вже три місяці як не може оточити і окупувати угруповання в 45 тисяч, а тут мова про 11,5 тис, місто мільйонник, оточений лініями оборони і рубежами і взагалі про область", - зазначив він.

За його словами, є загроза диверсійних дій і обстрілів, але загроза повторного вторгнення зараз мінімальна.

"Для того щоб становити загрозу для Харкова, УВ "єілгород" необхідно збільшити мінімум до 60 тисяч. А зробити це непомітно і швидко просто нереально", - заявив Коваленко.

Він нагадав, що останні дні ЗСУ високоефективно завдають ударів по військових об'єктах рів у Бєлгородській області та безпосередньо поблизу Бєлгорода, а протидіяти таким ударам командування окупантів ефективно не може.

"Не виключаю, що російські спецслужби, через свої зливні бачки з контактами в західних ЗМІ здійснили злив настільки хайпової інформації. Мовляв, Росія готується знову вторгнутися в Харківську область. Це створює відповідний психологічний ефект, мовляв, якби по Бєлгородській області нічого не прилітало б, то і повторне вторгнення в Харківську область не розглядалося б. Класичне ІПСО, злите через західне ЗМІ, покликане посіяти паніку як всередині України, так і серед наших партнерів, які стривожаться появою фронту ще в одній області і які б стали тиснути на Київ не завдавати ударів по території РФ", - додав аналітик.

Інформація про новий наступ РФ на Харків

Напередодні видання The Telegraph оприлюднило матеріал, в якому стверджує, що Україну чекає відновлення наступу РФ Під Харковом. ЗМІ навіть озвучило можливі дати атак - 7 і 15 січня.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України (ГУР) та Харківської обласної Військової адміністрації (ОВА) відреагували на інформацію про ймовірний новий наступ російських окупантів на місто та прилеглі населені пункти.

Так, представник ГУР Андрій Черняк не підтвердив ЗМІ цю інформацію, при цьому зазначив, що певне накопичення сил агресор таки здійснює.

Вас також можуть зацікавити новини: