Бої за Сєвєродонецьк тривають / facebook.com/sergey.gaidai.loga

Російські війська "прогризаються" вглиб Сєвєродонецька. Якщо це місто впаде, то у окупантів з'явиться можливість контролювати цілу область.

Про це в ефірі Sky News розповів колишній директор Королівського інституту об'єднаних озброєнь, професор Майл Кларк.

"Очевидно, що в Сєвєродонецьку перебуває від 10 до 15 тисяч мирних мешканців, і тому він перетворюється на ще один Маріуполь, не зовсім в таких масштабах, але, боюся, той же процес", — сказав Кларк.

Звертаючи увагу на Харків, аналітик з питань оборони сказав, що російські сили "закопуються" в регіоні, їх просування загальмовано.

Однак він додав: "Українці, безумовно, тримаються і зберігають Харків більш-менш вільним наразі".

Кларк також сказав, що наступна серйозна битва буде в Миколаєві на півдні України.

"Це, звичайно, ворота в Одесу. Ще далеко, але тим не менше їм потрібно пройти Миколаїв, перш ніж вони зможуть дістатися до Одеси, що вони, безумовно, хочуть зробити", — сказав він.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська продовжують наступати на сході України, маючи намір вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей. 

Ворог вже пробрався в Сєвєродонецьк, в даний час за контроль міста йдуть бої. Ризику оточення ЗСУ немає, оскільки в українських сил є можливість покинути населений пункт у напрямку Лисичанська, повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай. 

За даними Генштабу, ЗС Росії збираються наступати на Харківському напрямку. Раніше велика колона військової техніки в тому районі була заблокована контрнаступальними заходами українських захисників. 

Водночас ЗСУ продовжують успішно витісняти окупантів з населених пунктів на Херсонському напрямку. 

Українські військові знищили вже 30,5 тисячі окупантів і тисячі одиниць ворожої військової техніки.

У США вважають, що наступні тижні боїв в Україні будуть вирішальними. 

Вас також можуть зацікавити новини: