Російські війська обстріляли евакуаційні автобуси в Луганській області /фото Сергій Гайдай

Російські військові відкрили вогонь по евакуаційному автобусу з людьми в понеділок, 25 квітня. Атака сталася на під'їзді до Рубіжного.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергія Гайдая.

"Евакуація. 12 сєверодончан направляються в безпечні міста. До Рубіжного автобус не доїхав через обстріли", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому він зазначив, що при обстрілі втратили один автобус, але люди не постраждали.

"Все менше людей готові евакуюватися. Автобуси щоранку чекають жителів області, проте їдуть у потяги напівпорожніми. Так, сьогодні з Сєвєродонецька виїхало всього дванадцять. На вільній Луганщині досі залишаються понад 60 тисяч населення", - зазначив Гайдай.

Крім того, він вказав, що жителі Попасної і Рубіжного хотіли б виїхати, але окупанти їх не випускають і систематично обстрілюють наші евакуаційні автобуси.

Як раніше повідомляв УНІАН, 24 лютого 2022 року РФ увірвалася в незалежну Україну. Почалися обстріли і бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.

Окупанти обстрілюють мирні міста України, а домовленості про зелені коридори систематично порушуються. Евакуаційні конвої обстрілюються, що ускладнює евакуацію мирного населення та доставлення в гарячі точки продуктів і медикаментів. У багатьох населених пунктах гуманітарна катастрофа.

Крім того, в Запорізькій обласній державній адміністрації повідомили, що на Великдень, 24 квітня, з гуманітарною евакуаційною колоною, яка вчора виїхала із Запоріжжя до Маріуполя, пропала зв'язок.

Вас також можуть зацікавити новини: