Момент з падінням снаряда окупантів / фото "Суспільне"

Російські окупанти продовжують нещадні бомбардування Харкова. В останні кілька днів було зафіксовано застосування ворогом нового виду снарядів – їх спустили на місто на парашуті.

Про це мер Харкова Ігор Терехов повідомив у вечірньому відеозверненні до харків'ян.

"Два останні дні поряд із мінами, снарядами, "градами", Харків стикається з бомбардуванням новими видами бомб. Російський агресор спускає їх на парашутах", – заявив він.

Відео дня

Водночас міський голова закликав жителів міста ні в якому разі не наближатися до таких парашутів і відразу повідомляти про них рятувальникам за телефоном 101 або 112.

Як писав УНІАН, МВС України три тижні тому повідомляло, що такими боєприпасами обстрілювали Київ.

Видання Defense Express зазначало, що це можуть бути касетні боєприпаси 9М55К1, які можуть запускатися з реактивної системи залпового вогню "Смерч".

Такі суббоєприпаси небезпечні тим, що можуть наводитись у процесі падіння. Вони оснащені тепловою головкою самонаведення, яка має реагувати на бронетехніку, але на практиці може реагувати і на громадянські машини.

Ситуація в місті та області

4 квітня в Міноборони України попереджали, що окупанти готуються оточити сили ООС і захопити Харків. Водночас міський голова Ігор Терехов закликав жителів не панікувати і запевнив, що місто добре озброєне і підготовлене до оборони.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синьогубова, на Харківщині виявляють такі ж звірства росіян, як і в Бучі. В якості одного з численних прикладів він навів випадок, коли прямо посеред дороги росіяни з артилерії розстріляли авто, де була сім'я з дитиною.

Вас також можуть зацікавити новини: