Розпочалася нова доба героїчного протистояння захисників Харкова та області російським загарбникам.

УНІАН у режимі онлайн розповідає про те, що відбувається в Харкові та регіоні в суботу, 30.04.2022:

Відео дня

21:55 Села під Харковом, де українські військові відновили контроль.

20:33 Кожен третій будинок на північній салтівці виглядає зразковим, так і в кожен будинок було потрапляння.

19:38 Селяни, виконроби та кухарі гасять "другу армію світу" — військовий ЗСУ Олександр Махов з-під Ізюму Так виглядає українська земля після атак росіян. Там унизу – українські бійці. Під Ізюмом мій упертий підрозділ ЗСУ відбив штурм російської армії. Росіяни штурмували після тривалої артпідготовки – танками у кількості щонайменше 10 штук. Біхи з піхотою. Вертольотами. Селяни, виконроби, кухарі гасять "другу армію світу". Я хочу, щоб ви пишалися нашою армією. Ми виборюємо нашу країну. За наш будинок. Вірте у ЗСУ", - заявив військовий ЗСУ Олександр Махов.

19:00 СБУ продовжує виявляти зрадників, які перейшли на бік ворога. У Дергачах затримали чоловіка, який поширював у соціальних мережах матеріали, що виправдовують збройну агресію рашистів проти України. Тепер йому загрожує до 5 років із конфіскацією майна.

18:51 Українські військові відновили контроль над населеними пунктами Верхня Роганка, Руська Лозова, Слобідське та Прилесне на Харківщині, повідомили у Генштабі.

18:46 Оперативна інформація Генштабу ЗСУ щодо російського вторгнення станом на вечір 30.04.2022 На Слобожанському напрямку угруповання військ противника продовжує завдавати авіаційних ударів та артилерійських обстрілів міста Харкова. На Ізюмському напрямку окупанти, силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії та 68-го армійського корпусу Східного військового округу, повітряно-десантних військ здійснюють спроби наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

18:31 О 17:05 рятувальники загасили пожежу у складських приміщеннях у Немишлянському районі, які спалахнули вночі внаслідок російських обстрілів, – повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківщини. Вогонь охопив 6000 кв. м. Загиблих та поранених немає.

18:29 Напрямок Ізюму. Випалена земля Орда розбила все, що можна було розбити.

17:45 Харків живе та процвітає!

17:43 Укрзалізниця повідомляє про поновлення онлайн-продажів квитків на потяги!👌 Квитки знову можна купувати через сайт та чат-бот.

17:16 Росія продовжує перегрупувати війська, готуючись посилити атаку на сході України. Про це заявив речник Міноборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу. Найбільша активність ворога спостерігається у Слобожанському та Донецькому напрямках.

15:43 ХТС ремонтують мережі та готуються до нового опалювального сезону. Робітники КП "Харківські теплові мережі" продовжують виконувати комплекс ремонтних робіт.

15:06 Два місяці мешкали в окупації: "азовці" показали евакуацію людей у ​​Харківській області. Зі звільнених сіл Російська Лозова та Лісове вдалося вивезти близько 600 українців

13:36 Дякую нашим прикордонникам Харківщини за оборону та захист, сьогодні Ваше професійне свято. Ви першими зустріли навалу російських окупантів і досьогодні разом зі Збройними Силами України даєте ворогу гідну відсіч!

12:19 ДСНС показала наслідки нічного обстрілу міської лікарні. Сьогодні вночі, 30 квітня, ворог завдав чергового обстрілу по житлових кварталах, лікарні та промисловій зоні Немишлянського району міста Харкова. Внаслідок ворожої атаки згоріли квартири двох житлових 9-поверхівок.

11:30 Олег Синєгубов доповідає про обстановку станом на 30 квітня:

10:40 На Харківщині окупанти катували та застрелили медика АТО. У с. Гусарівка Ізюмського району російські окупанти катували та застрелили 27-річного місцевого жителя, який брав участь в АТО як медик.

10:25 Окупанти знищили вщент село Яківлівка Харківської області. За масштабами руйнувань здається, що населеним пунктом пронісся смерч. Жахливі кадри наслідків "братського кохання" росіян оприлюднили в Міністерстві оборони України.

09:23 10 повітряних цілей окупантів було уражено за минулу добу, 29 квітня, - Командування Повітряних Сил ЗСУ. Серед них - один штурмовик Су-25 та 9 безпілотників "Орлан-10". Наші захисники використовували різні засоби ураження, включаючи переносні зенітні ракетні комплекси іноземного виробництва.

07:14 У ранковому зведенні Генштаб повідомляє, що на Слобожанському напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих позицій і завданні вогневого ураження підрозділам ЗСУ. З метою посилення угруповання ворог здійснює переміщення окремих підрозділів зі складу східного військового округу з території Бєлгородської області до району міста Ізюм.

Також російські підрозділи намагалися вести наступ у напрямку населених пунктів Сулигівка і Довгеньке, успіху не мали. З метою прикриття угруповань своїх військ на Харківському та Ізюмському напрямках противник намагається розгорнути сили і засоби протиповітряної оборони.

06:38 Російські окупанти уповільнили наступ під Ізюмом Харківської області, заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович. Також Арестович розповів, що ЗСУ дещо просунулися на півночі Харкова і "взяли цікавий населений пункт у районі важливої траси, яка вела від російського кордону до Харкова".

03:05 У найбільшому житловому масиві Харкова, Салтівці, триває сильна пожежа, над Харковом піднімаються величезні клуби чорного диму. Це могло статися внаслідок ворожих обстрілів, однак офіційної інформації поки немає.

На Салтівці - сильна пожежа / фото t.me/truexanewsua

01:45 Місцеві телеграм-канали повідомляють, що в Харкові лунають вибухи. Звуки вибухів, які почули на території Харківщині, можуть бути результатом роботи української ППО.

00:00 Бійці 93-й ОМБр "Холодний Яр" показали знищену російську БМП-3. Кажуть, гарно горить...

фото facebook.com/93OMBr

Нагадаємо, російські війська почали повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Харків та область не раз були під прицілом окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: