Що відбувається у Херсоні зараз? / Скріншот

Ситуація в Херсоні та області напружена, окупанти мають намір провести там псевдореферендум зі створення "ХНР".

Слідкуйте за онлайн-трансляцією того, що відбувається в Херсоні та області в четвер, 5 травня:

21:17 Херсонський міський голова Ігор Колихаєв розповів, що залишається у місті та працює дистанційно. Також він повідомив, що буде кликати людей на суботники, бо комунальні служби не справляються з прибиранням.

Відео дня

20:41 Повідомляють про вибухи на авіабазі Мелітополь. Інформація перевіряється.

20:10 На "Азовсталі" тривають бої по периметру заводу, режиму припинення вогню для вивезення цивільних не було, повідомив начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін.

18:39 Староста Райського старостинського округу Ігор Дикуха написав заяву на звільнення. Чиновник повідомив, що йде з посади за власним бажанням.

18:16 Аграрії Іванівської територіальної громади завершили посівну кампанію та продовжують працювати у полях - голова громади Віктор Дебелий.

17:53 На Херсонщині у держзраді підозрюють начальника колонії, який надавав безперешкодний доступ на територію колонії, проживання та медичну допомогу військовим РФ - прокуратура відкрила кримінальне провадження.

17:16 Від початку війни у Херсонській міській клінічній лікарні, народились 73 хлопчики та 67 дівчаток - міськрада.

16:49 На тимчасово окупованій території Херсонської області російські військові мають доступ до стільникового обладнання та можуть прослуховувати телефонні розмови - Центр протидії дезінформації при РНБО України.

16:43 Борозенська територіальна громада Бериславського району залишилась  без "швидкої" допомоги, а три громади області без зв'язку - Херсонська ОДА.

16:03 ЗСУ вітає Херсон. Але просить ще трохи зачекати. "Чекайте, ми йдемо. Ми намагаємося і йдемо вам на допомогу". Херсон – це Україна!

15:53 У Херсоні торгують на прилеглій до ринків території, працюють деякі магазини. Товар є різний, багато привозять з фермерських господарств області, є продукція з Криму. Ціни і на ринку, і в магазинах лише у гривні.

15:17 У Каховці російські військові змушують фермерів отримати дозвіл на сільгоспдіяльність. Цим документом хочуть зобов'язати фермерів платити податки окупаційній владі, повідомив депутат облради Сергій Хлань.

13:00 Поточна оперативна ситуація на півдні України на ранок 5 травня. Херсон та Миколаїв.

12:51 Увага

Тимчасово обмежено рух автобусів у Даріївському напрямку, повідомляють херсонські автостанції.

Ми й надалі триматимемо вас в курсі щодо автобусних перевезень в Херсонській області.

12:00 У Новотроїцькому відновило роботу відділення "Укрпошти". У відділенні можна відправити посилку чи лист, в межах області та сплатити комунальні платежі.

11:19 Чорнобаївський сільський голова Ігор Дудар перебуває в лікарні у тяжкому стані. За медичним закладом наглядають російські військові. 2 травня вони провели обшук в оселі сільського голови і пошкодили майно, - повідомляє Чорнобаївська сільрада.

10:40 Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 05.05

9:39 "Відключення води у Херсоні – це плітки" - водоканал. Міськводоканал Херсона не планує проводити тривалі ремонтні роботи у наступні два тижні. "Жодних тривалих робіт (на наступні 2 тижні) на території громади не проводитиметься. Усі плітки щодо відсутності водопостачання та водовідведення не мають підстав. Не хвилюйтеся - Водоканал працює у штатному режимі! Термін подачі показників лічильників продовжено до 6 травня включно.

9:33 Ранкове зведення Оперативного командування "Південь" Окупанти продовжують обстрілювати Миколаїв "Смерчами", у тому числі з касетними боєприпасами. Як наслідок – потрапляння до газових комунікацій, електропідстанції, об'єктів промисловості та приватних будинків. Увечері 4 травня росіяни вдарили в район зоопарку Миколаєва, завдано суттєвої поразки однієї зі шкіл. Інформація щодо постраждалих уточнюється. На півночі Херсонщини та Миколаївщини окупанти обстрілюють села, які покинули, відступивши. Одна жінка загинула щонайменше шістьох жителів поранено. Окупанти намагалися за допомогою "Орлана-10" розвідати позиції українських захисників у Миколаївській області, проте ЗСУ знищили ворожий БПЛА.

9:09 Херсонський обласний центр служби крові звертається до херсонців з проханням здати кров для постраждалих від обстрілів та вибухів, тяжкохворих, породіль, пацієнтів із кровотечею, які залишаються в окупованому місті та потребують допомоги. Центр працюватиме у суботу, 7 травня. Приймають донорів із 8 до 12.30 за адресою Миколаївське шосе, 7.

04:27 Окупаційна "адміністрація" тимчасово зайнятої російськими військами частини Херсонської області планує заблокувати місцевим мешканцям доступ до соцмереж, зокрема Instagram та Facebook.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня на території Херсонської та Запорізької областей пропав стільниковий зв'язок всіх українських операторів. Те ж саме стосується мобільного інтернету - підключитися до нього неможливо.

Україна працює над відновленням мобільного зв'язку та інтернету в Херсонській та Запорізькій областях. Покриття відновлено в двох містах.