Екс-директора Russia Today Красовського отруїли, джерела в ГУР кажуть, що йому стає гірше / Колаж УНІАН, фото t.me/krasovkin, ua.depositphotos.com

Колишній директор російського телеканалу Russia Today пропагандист Антон Кузнєцов-Красовський, схоже, добалакався.

Оновлено 12:17 На чутки про "отруєння" Красовського зреагувала його колега з пропагандистської діяльності Маргарита Симоньян. На тлі інформації джерела ГУР щодо того, що Красовському гірше, вона стверджує, що він "приходить до тями".

"Красовський мені щойно дзвонив. Приходить до тями. І це дійсно Красовський, а не "хтось замість нього", як обіцяли київські", - оголосила вона.

Відео дня

На початку тижня серед росЗМІ почала ширитися інформація, що його отруїли. Джерело у Головному управлінні розвідки МО України заявило виданню Kyiv Post, що пропагандисту стає лише гірше. 

24 грудня у своїх соціальних мережах Красовський описав такі симптоми: йому скрутило живіт, він відчув нудоту та знепритомнів. Пропагандист підтвердив, що йому стало зле на початку тижня. "Відвезли в клініку. Поступово приходжу до тями", - написав він.

Однак українська розвідка уточнює, що останнє його твердження не відповідає дійсності. Його "стан продовжує погіршуватися", кажуть в ГУР. 

Там вважають: "імовірно, останні повідомлення у мережі писав уже не сам пропагандист". 

Красовський запам'ятався Україні словами про "дітей в Тисі"

В Росії Антон Красовський є досить відомою медіаперсоною, як журналіст він очолював російську редакцію Russia Today, але українцям він більш відомий своїм фашистським закликом: в жовтні 2022 року в ефірі на росТБ Красовський закликав топити дітей України в Тисі, якщо вони не погоджуються на окупацію. "От сказав, що москалі окупували - і одразу кидаєш у річку з буйною течією", - заявив тоді Красовський.

У лютому 2023 року за відповідну заяву Красовський отримав заочний вирок від українського суду: його засудили до п'яти років позбавлення волі.

Вас також можуть зацікавити новини: