Сергій Згурець висловився про ситуацію на Донбасі / колаж УНІАН зі скріншотів

Зявилася інформація про те, що супротивники нібито мають "успіхи" в селі Іванівське (Донецька область), яке знаходиться під містом Часів Яр. Аналітик Defense Express Сергій Згурець зазначив, що Іванівське вважають "сірою зоною", на території якої діють десантники РФ.

У понеділок, 10 червня, супротивники в Донецькій області здійснювали активні артилерійські обстріли, розповів експерт в ефірі "Еспресо", посилаючись на відомості воїна із 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Збройних сил України, яка тримає оборону біля Іванівського, Андріївки та Кліщіївки.

"В будь-якому разі просування противника в Іванівському біля Часового Яру ніяк не впливають на стійкість оборони ЗСУ. Фактично за два роки бойових дій, окупанти змогли просунутись на 20 км від лінії розмежування з 2014 року", - зазначив аналітик.

Відео дня

У центрі уваги повномасштабна війна - сьогодні це варто знати

Російські окупанти вже тривалий час намагаються рухатися вперед біля Часового Яру з різних напрямків і отримують гідну відсіч від Сил оборони України. Супротивники зазнають серйозних втрат на українській землі. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 11 червня 2024 року становлять приблизно 520 850 супротивників.

Пізно увечері 10 червня аналітики DeepState повідомили, що окупанти змогли взяти під контроль Іванівське. Українська сторона офіційно ці відомості не підтвердила.

    Вас також можуть зацікавити новини: