Михайло Жирохов висловився про загрозу російського наступу на Харків / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та скріншоту

РФ зараз не здійснює наступальні дії на Харків чи інші міста України, оскільки їй не вистачає окупантів.

Якщо російська влада проведе мобілізацію, то наступ на Харків 2024 буде можливий через кілька місяців, оскільки супротивнику потрібно буде підготувати загарбників, розповів військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі каналу "Київ24".

"Росіян зараз стримує тільки нестача особового складу. У зв'язку з "перевиборами" Путіна всі очікують, що зараз буде або прихована, або відкрита мобілізація. І тоді можна буде говорити про якісь оперативні напрямки, про наступ на Харків або якісь інші українські міста", - заявив аналітик.

Відео дня

За його словами, якщо мобілізація в Росії все ж таки відбудеться, то "потрібно буде не менше двох місяців для того, щоб підготувати цих військових".

"Не буде такого, що прямо з потяга їх будуть кидати в бій. Потрібне буде якесь бойове злагодження. І взагалі всі російські плани, які відомі, вони десь розраховані на липень-серпень цього року. Не раніше. У них є якісь резерви, але для наступу на таке місто, як Харків, - цього явно недостатньо", - підкреслив Жирохов.

У центрі уваги Харків - новини сьогодні варто прочитати

Наприкінці березня керівник Харківського гарнізону та сил оборони Харкова генерал Сергій Мельник говорив, що від російської сторони можна очікувати чого завгодно, але нинішні розмови про нібито "наступальні дії" росіян на обласний центр є фейком.

Пізніше заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Збройних сил України - майор Максим Жорін, сказав, що наступ Росії у цьому році, зокрема, можливий на кордоні. Офіцер певен, що ворог у поточному році здатен накопичити достатньо техніки та живої сили, щоб спробувати відкрити хоча б ще один наступальний напрямок.

Вас також можуть зацікавити новини: