Денис Попович розкрив особливості наступальної тактики Росії в Україні / колаж УНІАН з фото wikimedia.org та скріншоту

Російські окупанти під час спроб наступу в Україні розраховують, скільки боєприпасів вони можуть використати на певному напрямку і також визначають, яку кількість людей мають змогу "покласти".

Військовий оглядач Денис Попович в ефірі телемарафону сказав, що для супротивників "людина - це патрон у магазині". "От вони розраховують кількість боєприпасів, яку вони можуть використати на той чи інший напрямок, і вони розраховують кількість людей. Ну от, вони визнають - ми можемо на цій ділянці втратити батальйон своїх людей (може становити від 300 до 800 осіб, - Ред.), ну і добре - завтра буде наступний батальйон. Тобто таким чином вони зараз намагаються наступати", - пояснив експерт.

Аналітик додав, що якщо спиратися на дані Генштабу Збройних сил України, то з 10 жовтня "ворог втратив на всіх напрямках більш ніж 60 тисяч своїх людей". "А ми кажемо про те, що було захоплено один-два кілометри. І ми з вами розуміємо, власне кажучи, якою кров'ю вони оплатили це просування. Але, на превеликий жаль, знову ж таки кажу, вони кидають в бій резерви людської сили, і завдяки цим резервам вони намагаються просуватися…", - зазначив Попович.

Відео дня

Триває російсько-українська війна - новини, які варто знати

Російські загарбники вже тривалий час атакують українських воїнів, зокрема, вороги на Авдіївському напрямку вдавалися до тактики так званих "м'ясних штурмів". Супротивники на початку жовтня поточного року почали активно намагатися захопити місто Авдіївка. 

20 грудня спікер Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун повідомив, що з 10 жовтня ворог просунувся на півтора-два кілометри на Авдіївському напрямку й заплатив дуже високу ціну - втратили майже 25 тисяч загарбників. Варто зазначити, що загальні втрати ворога на 21 грудня 2023 року становлять приблизно 350 тис. 270 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: