Український масштабний контрнаступ ще не розпочався, поділився думкою експерт / фото УНІАН

Українські воїни упродовж останніх двох тижнів швидше займаються діями тактичного рівня - контратакують і атакують, а масштабний контрнаступ України ще не стартував.

Можна умовно говорити, що розпочався наступ - у тому сенсі, що триває підготовчий етап, який є складовою частиною операції, розповів військовий експерт Олексій Мельник в інтерв'ю Obozrevatel. За його словами, українська сторона не ввела в контрнаступ основні сили.

Співбесідник додав, що за деякими відомостями, зараз Україна залучила не більше чверті резервів, які готувала упродовж багатьох місяців для проведення масштабного контрнаступу.

"…на мій погляд, багато хто припускається помилки в тому, щоб зараз робити якісь далекосяжні висновки. Те, що відбувається останні два тижні, радше є діями тактичного рівня. Це атаки, контратаки. Але як така масштабна наступальна операція ще не розпочалась...", - заявив Мельник.

Ситуація на фронті в Україні - сьогодні це варто знати

19 червня заступник очільника Міноборони України Ганна Маляр заявила, що упродовж двох тижнів на Мелітопольському та Бердянському напрямках захисники нашої держави звільнили від росіян вісім населених пунктів: Левадне, Новодарівку, Макарівку, Сторожеве, Лобкове, Благодатне, П'ятихатки й Нескучне.

Вранці 20 червня Генштаб Збройних сил України повідомив, що супротивник обороняється на Запорізькому та Херсонському напрямках, а на Донбасі намагається йти вперед і зазнає невдач.

Вас також можуть зацікавити новини: