Максим Жорін розкритикував західних диванних експертів / фото УНІАН

Заступник командира 3-ї штурмової бригади Збройних сил України майор Максим Жорін "поставив на місце" західних експертів, які критикують контрнаступ ЗСУ 2023.

В Україні зараз йде війна нового рівня, і на Заході експерти навіть не мають уявлення про те, що відбувається на українській землі насправді, розповів воїн. "Так ось - це диванний експерт західного рівня. Всі ці коментатори, всі ці експерти зі своєю думкою навіть уявлення не мають про те, що відбувається насправді на нашій землі. Більш того, я вам скажу, що на сьогодні навіть більшість військових в західних країнах не бачили і не уявляють того, що тут відбувається", - сказав він.

За словами офіцера, "нам дійсно багато чого є у них повчиться, але сьогодні обставини такі, що вже і їм у нас є багато чому повчитися". 

"І насправді багато хто з них це розуміють, багато хто з них намагаються вже переймати у нас досвід, багато хто намагається вже починати заглиблюватися в те, що відбувається, тому що вони бачать, що це війна нового рівня, це війна нового часу. До цієї війни більшість цих країн не готові. І я з упевненістю можу сказати, що більшість європейських країн не вивезла б просто цю війну, ту, яку вивозимо зараз ми. Тому всі їхні думки, ...судження - серйозно я їх не сприймаю", - додав Жорін.

Новини України про війну - що сьогодні потрібно знати

Український президент Володимир Зеленський на початку літа підтвердив, що контрнаступальні дії наших захисників і захисниць стартували. Західні ЗМІ не раз писали, посилаючись на свої джерела, що нібито контрнаступ України 2023 йде "повільно".

Українська сторона зазначала, що російські окупанти дуже сильно замінували території, тому просуватися вперед складно. Попри складнощі, Сили оборони України звільнили чимало території на півдні нашої держави та на Бахмутському напрямку. Зокрема, нещодавно прапор України підняли в селі Роботине Запорізької області.

Варто також нагадати, що в серпні радник Білого дому з безпеки Джейк Салліван позитивно висловився про дії українських воїнів. За його словами, Київ продовжує звільняти свої землі "на системній основі".

Вас також можуть зацікавити новини: