ЗСУ йдуть вперед, але повільніше, ніж очікувалося / фото t.me/landforcesofukraine

Хоча контрнаступ йде повільніше, ніж багато хто очікував, стратегічна ініціатива як і раніше належить українцям. Про це в інтерв'ю британському Sky News розповів військовий експерт, колишній офіцер розвідки і служби безпеки британської армії Філіп Інгрем.

За його словами, українські війська, ймовірно, змогли просунутися на кілометр в районі Бахмута. Інграм зазначає, що один кілометр може здатися незначним результатом, але "Групі Вагнера" знадобилося багато місяців, щоб пройти сім кілометрів.

"Це все ще рання фаза, ініціативою володіють українці. Процес йде, але повільніше, ніж очікувалося", — сказав експерт.

Відео дня

Інгрем підкреслив, що у росіян було дев'ять місяців, щоб побудувати складні, взаємопов'язані рівні оборони з мінами і протитанковими ровами.

Ситуація на фронті - останні новини

Незалежні аналітики підтвердили, що протягом останньої доби ЗСУ змогли просунутися на кількох ділянках фронту. Об'єктивні дані фото і відеофіксації підтверджують територіальні успіхи української армії в районі Бахмута на Донбасі і біля Оріхова на Запоріжжі.

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу українським бійцям вдалося ліквідувати ще майже 800 російських окупантів. Що не менш важливо, за добу знищено понад 30 одиниць артилерії. Саме цей вид озброєнь ЗСУ активно вибивають протягом двох останніх місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: