Гайдай розповів про кількість зрадників на Луганщині \ ЛОДА

Голова Луганської ОВА визнав, що під час боїв за Сєвєродонецьк і Лисичанськ, знаходились такі місцеві мешканці, які здавали окупантам позиції ЗСУ.

Про це він заявив в інтерв'ю УНІАН.

Він зазначив, що не може назвати кількість таких громадян, але вони є. "Говорити тотально про всіх не можна. В Сєвєродонецьку проживало більше ніж 120 тис. мешканців, але залишилось 10 тис. Тобто навіть якби вони гіпотетично були зрадниками, то це навіть не 10% від всього населення, яке проживало там до повномасштабного вторгнення. Тож відсоток невеликий.  Але навіть якщо це 1 або 2 тис. людей, які могли допомагати [ворогу] — це все одно дуже багато", - пояснив ситуацію Гайдай. 

Відео дня

"Коригування дійсно було величезне. Ситуації були різні. Це могли бути і звичайні "ждуни руського міра", а були й ті, кого вербували. Наприклад, ловили осіб, яким росіяни пообіцяли за їх "роботу" авто. От вони і працювали коригувальниками або робили фото-звіти… Тим, хто робив це за гроші, взагалі було все одного, за кого вони", - розповів він.

Гайдай зазначив, що влада Луганщини намагалась розв’язати питання,  співпрацюючи з СБУ, але це не давало позитивних результатів.

Крім цього, Гайдай розповів, що в облдержадміністрації жодного зрадника виявлено не було, у ВЦА (військово-цивільній адміністрації) серед керівництва теж зрадників немає.

"За великим рахунком, зрадили тільки декілька голів, наприклад, сумнозвісний міський голова Рубіжного, а також декілька очільників ОТГ", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 13 липня Гайдай заявив, що ворожі ДРГ на Луганщині посилені найманцями з "Ліги" , вони говорять українською та перевдягнуті в українську військову форму та намагаються зайти на українські блокпости.

Вас також можуть зацікавити новини: