Дубінський закликав українську владу захистити мирних людей / фото REUTERS

Визнання РФ "незалежності" маріонеткових "республік" відкриває для країни-агресора перспективу військового вторгнення на територію України під приводом захисту нових "партнерів", вважає народний депутат Олександр Дубінський.

"Підписана Кремлем угода про дружбу і співпрацю з маріонетковими вождями "ЛДНР" передбачає можливість будівництва і використання військової інфраструктури на підконтрольних сепаратистам територіях — тобто розміщення на території "ЛДНР" військових без РФ. Це буде першим кроком до того, щоб в ультимативній формі вимагати відведення українських військ від так званого "кордону ЛДНР" і спонукання Києва не просто до переговорів з анклавами — а погрожуючи їхнім розширенням у межах Луганської та Донецької областей (про що говорили вчора, 21 лютого, на Радбезі РФ) за допомогою російських багнетів", — зазначив Дубінський, коментуючи ситуацію.

Нардеп побоюється, що одночасно можуть бути зроблені спроби відновити проект "русская весна" з формуванням нових "республік". 

Відео дня

"У цій ситуації українська влада повинна діяти максимально жорстко і вивірено. Вже сьогодні повинні бути прийняті рішення про введення воєнного стану на території всіх прилеглих до анклавів областей, а також всіх прикордонних територій з РФ і Білоруссю. Сформована правова позиція щодо анклавів "ЛДНР", забезпечений контроль за умовним кордоном між сепаратистами і рештою України", — вважає Олександр Дубінський.

Він закликав українську владу захистити мирних людей - дати охочим пройти на територію України. 

"Найголовніше - повинні бути відкриті КПП для пропуску в Україну тих громадян нашої країни, які не хочуть залишатися в маріонеткових республіках з такою ж "незалежністю". Україна повинна дати можливість громадянам, які хочуть жити в своїй країні, отримати таку можливість. А разом з нею — адекватне забезпечення потреб як вимушених переселенців. Закінчуйте заривати гроші в асфальт. Бюджетних ресурсів потребують наші люди і армія, без яких Україна неможлива", — наголосив Дубінський.

Нагадаємо, Володимир Путін 21 лютого під час телезвернення заявив, що Росія вирішила визнати "ЛДНР" незалежними