Потрапити на окуповану територію через пункти пропуску намагалися понад 100 громадян / фото УНІАН

На Донбасі бойовики відмовляються відновити пропуск людей через лінію зіткнення, намагаючись спровокувати гуманітарну катастрофу на окупованих територіях.

Про це йдеться у повідомленні командування операції Об'єднаних сил.

У штабі заявили, що жителі тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей «стали заручниками» бойовиків та окупаційних адміністрацій.

Відео дня

«[Бойовики] не випускають людей з непідконтрольних уряду України територій Донбасу, чим навмисно намагаються спровокувати катастрофу гуманітарного характеру», — йдеться у повідомленні.

Читайте такожРосійські окупанти зірвали відкриття КПВВ "Мар’їнка" і "Станиця Луганська" (відео)

У командуванні ООС уточнили, що 10 червня потрапити на окуповану територію через пункти пропуску намагалися понад 100 громадян, серед яких значна кількість людей похилого віку та дітей, але їх не пропустили.

За їхніми даними, з 11:00 до 14:00 на контрольні пункти в’їзду-виїзду «Мар’їнка» і «Станиця Луганська» прикордонники оформили та пропустили понад десять людей, які хотіли потрапити на тимчасово окуповану територію України.

Однак бойовики протримали їх декілька годин перед своїми блок-постами та без пояснення причин повернули на контрольовану урядом України територію.