Жданов відповів, коли ЗСУ вдарять по Кримському мосту / фото REUTERS

Збройні сили України (ЗСУ) вдарять по Кримському мосту, коли отримають необхідні для цього далекобійні ракети, такі як ATACMS.

Таку думку висловиви відомий військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на відповідне запитання.

"Кримський міст в очікуванні свого часу. Відразу скажу: буде озброєння – будуть удари по Кримському мосту. Чекаємо на прихід ракет типу ATACMS або яких-небудь інших аналогів", – заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США все ще не схильні надати Збройним силам України далекобійні ракети ATACMS, які вони запитували протягом декількох місяців.

Далекобійні ракети ATACMS для України

Як повідомляв УНІАН, представники української влади вже неодноразово зверталися до міжнародних партнерів, зокрема Сполучених Штатів Америки, з приводу необхідності отримання Україною ракет ATACMS, які призначені для знищення певних об'єктів на відстані до 300 кілометрів.

Зазначалося, що навіть поставка 100 ракет ATACMS в Україну у короткостроковій перспективі могла б істотно вплинути на розклад сил. Їхнє застосування може дозволити перерізати основні маршрути постачання на дуже значній відстані від лінії фронту.

Експерти впевнені, що нове озброєння розкриє перед Україною небувалі можливості. ЗСУ зможуть вражати абсолютно всі військові цілі в межах своєї країни, в тому числі на території Криму і Чорного моря. Причому додаткового обладнання для запуску ATACMS вже не буде потрібно.

Вас також можуть зацікавити новини: